Kanotisten Erik Gustafsson testar Keiron Fitness Bench

Keiron Fitness åkte ut till Vaxholms kanotsällskap och lät kanotisten Erik Gustafsson, med totalt 22 SM-guld i ryggen, testa Keiron Fitness Bench. Ingen borde vara bättre lämpad än en av Sveriges bästa kanotister att sätta framför allt roddövningen på prov.

”Känns mycket bra och det är ju rejält tungt också, mycket tyngre än man kan tro. Det här kan jag ha användning av i min träning, särskilt roddövningen” var Eriks kommentar efter att ha testat både bänkpress- och roddövningen.

Erik Gustafsson testar Keiron Fitness Bench roddövning.

Eftersom Keiron Fitness Bench utnyttjar den egna kroppsvikten som motstånd, och Erik är 194 cm lång och väger nästan 100 kg, blev det ett bra test för både Erik och maskinen vid maxbelastning. Även Eriks träningskollega Fredrik Sundberg var mycket positiv. ”Grym känsla och det går att få det riktigt tungt i båda övningarna.”

Fredrik Sundberg testar Keiron Fitness Bench.

För oss var det en bekräftelse på att den höga belastning man kan uppnå med Keiron Fitness Bench fungerar bra för styrketräning på hög nivå. Att man kan få en mycket stor variation på belastningen (ca 25-110 % av din kroppsvikt) är en av de saker som utmärker Keiron Fitness Bench jämfört med andra träningsmaskiner för hemmabruk.

Erik Gustafsson kommer att använda Keiron Fitness Bench ett antal veckor framöver och ge feedback till den finsjustering som ska ske innan vi tar fram ett större antal maskiner. Genom utvärderingen kan vi säkerställa att maskinen fungerar optimalt för olika kroppstyper och varierande belastning.