Keiron Fitness möter Linköping HC

Vi fick möjlighet att hälsa på SHL-semifinalisten Linköping HC i samband med ett träningspass och se hur de använde Keiron Fitness Bench i sin styrketräning. Vid tillfället körde hela laget (minus Daniel Rahimi som var skadad) ett maxtest i bänkpress på Keiron Fitness Bench. Testet gick ut på att lyfta sin egen kroppsvikt så många gånger som möjligt (till utmattning).

LHC-använder-Keiron-Fitness-Bench-

Flera i laget gjorde bra ifrån sig (se listan över topp tre nedan), men samtliga fick till sist se sig slagna av lagets massör Fredrik Wallberg.

LHC-Keiron-Fitness-Bench-bänkpress-maxtest-topplista

Det var roligt att se några av Sveriges bästa hockeyspelare ta ut sig på Keiron Fitness Bench och det var ännu ett bevis för oss att maskinen funkar bra för såväl elitträning som på motionsnivå.

Här är vad Linköpings fystränare Lars Thörnholm hade att säga om maskinen:

”Keiron Fitness Bench är något så ovanligt som en portabel träningsmaskin som man kan köra riktigt tungt på. Vi använder den bland annat för att köra maxtest i bänkpress där spelarna lyfter sin egen kroppsvikt så många gånger de orkar. Det funkar som ett bra komplement till gymmet för oss på LHC både i ordinarie träning men även i rehabträning. Att Keiron Fitness Bench dessutom är så lätt att transportera gör att vi alltid har möjlighet till träning oavsett var vi är.”

Trackbacks & Pings